Informacije za kupce - HranaNaKvadrat
0
Your Cart

Informacije za kupce

Uvjeti i postupak kupnje

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci su  naznačeni uz svaki proizvod.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe sve sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice i posebno je obračunat.

Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK) i eurima ( EUR). U sve cijene je uračunat PDV.

Prodavatelj može sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odrediti posebne uvjete prodaje ili posebne oblike prodaje, a što će biti jasno naznačeno uz proizvod ili grupu proizvoda ili na web stranici.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@hrananakvadrat.com ili na telefonski broj kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. 

Postupak kupnje:

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na „hrananakvadrat.com “. Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter).

Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan ili nije dostupan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćene cijene, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača) Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kreni na plaćanje“, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Podaci za plaćanje“ na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave,  potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (plaćanje pouzećem, virmansko plaćanje ili plaćanje na račun ). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.

Po izvršenju naprijed navedenih koraka webshop-a i odabirom „Naruči“ na stranici „Podaci o plaćanju“, sustav vodi Kupca na stranicu „Narudžba“, a na kojoj se nalazi pregled s brojem narudžbe, adresom dostave i odabranim načinom plaćanja.

Načini plaćanja

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kad prodavatelj potvrđuje narudžbu (kupac prima e-mail o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za prodavatelja tako i za kupca.

Plaćanje na internetskoj stranici www.hrananakvadrat.com vrši se u eurima. Cijene su maloprodajne, izražene u eurima i u njima je sadržan pripadajući PDV.  Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe.
1) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:
Uplata na IBAN Nakvadrat brand d.o.o.: HR0723400091110952452
Poziv na broj: 99 – broj ponude
Primatelj: Nakvadrat brand d.o.o., Male putine 21,10000 Zagreb
OIB: 53888248660
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Uobičajeno vrijeme za potvrdu transakcija između banaka je 48 sati. Predračun vrijedi 1 tjedan od datuma izdavanja predračuna. Rezervacija se može i produžiti na vaš zahtjev, ukoliko nas kontaktirate na info@hranannakvadrat.com. Roba se isporučuje nakon što je uplata vidljiva na našem računu. 

2) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:
Uplata na IBAN Nakvadrat brand d.o.o.: HR0723400091110952452
Poziv na broj: 99 – broj ponude
Primatelj: Nakvadrat brand d.o.o., Male putine 21,10000 Zagreb
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla

Dostava i uvjeti dostave.

Dostava se vrši samo na području Hrvatske.

Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.

U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

Troškovi dostave

Dostava za sve narudžbe iznad 40 EUR kupljene u www.hrananakvadrat.com internetskoj trgovini je besplatna za područje cijele Hrvatske. Trošak dostave za narudžbe manje od 40 EUR iznosi 3,99 EUR.

Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni Kupcu u roku od 7 radnih dana, (osim otoka). 

Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

Proizvodi  će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

Politika povrata

Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „www.hrananakvadrat.com ” koji su navedeni unutar Podrška padajućeg izbornika (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)

Zakašnjeli ili nedostajući povrati (ako je primjenjivo)

Ako još niste primili povrat novca, prvo ponovno provjerite svoj bankovni račun.

Prvo se obratite svojoj banci. Često postoji neko vrijeme obrade prije nego što se povrat objavi.

Ako ste sve ovo učinili, a još uvijek niste primili povrat novca, kontaktirajte nas na info@hrananakvadrat.com.

Prodajni artikli (ako je primjenjivo)

Povrat se može izvršiti samo za artikle po redovnoj cijeni, nažalost, za artikle s rasprodaje nije moguće povrat novca.

Razmjene (ako je primjenjivo)

Proizvode mijenjamo samo ako su neispravne ili oštećene. Ako ga trebate zamijeniti za isti artikl, pošaljite nam e-mail na info@hrananakvadrat.com.

Dostava

Da biste vratili proizvod, proizvod trebate poslati poštom nakon dogovora nakon što ste nam pisali na info@hrananakvadrat.com , poslati ćemo vam detalje za povrat.

Vi ćete biti odgovorni za plaćanje vlastitih troškova dostave za vraćanje vašeg artikla. Troškovi dostave su nepovratni. Ako primite povrat, trošak povratne dostave bit će odbijen od vašeg povrata.

Ovisno o tome gdje živite, vrijeme koje može biti potrebno da vaš zamijenjeni proizvod stigne do vas može varirati.

Ako šaljete artikle veće vrijednosti, razmislite o korištenju usluge dostave koja se može pratiti ili o kupnji osiguranja dostave. Ne jamčimo da ćemo primiti vaš vraćeni artikl.

Reklamacije i prigovori

Reklamacije

Kupac je obvezan odmah prilikom preuzimanja proizvoda pregledati proizvod. Ukoliko je pakiranje vidljivo oštećeno ili proizvod ima nedostataka, Korisnik može na to ukazati dostavljaču i odbiti primitak. U tom slučaju, NaKvadrat brand d.o.o.  će izvršiti povrat uplaćenih sredstava na jednak način na koja su ista bila uplaćena ili dostaviti novi proizvod, ovisno o izboru Korisnika. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju zbog prirode samih proizvoda.

Ukoliko Korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, NaKvadrat brand d.o.o.  zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova te za isti proizvod nije moguće tražiti povrat sredstava.

Ukoliko Korisnik nije primio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od 48 sati od predviđene dostave naručenog proizvoda putem kontakata objavljenih na stranici, Hrananakvadrat.com je u tom slučaju dužan ponuditi Korisniku povrat uplaćenih sredstava ili novi proizvod.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „www.hrananakvadrat.com ” koji su navedeni unutar Podrška padajućeg izbornika (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom. Nakvadrat brand d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, isti mora prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Nakvadrat brand d.o.o., Male putine 21, 10 000 Zagreb ili elektroničkom poštom na info@hrananakvadrat.com,  u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, broj telefaksa ili adresu elektroničke pošte. Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora prodavatelj će dostaviti potrošaču bez odgađanja, elektroničkom poštom. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj strani ono što je primila na temelju ugovora.

Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena.

Potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.

Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. 

Kako bi potrošač utvrdio prirodu, obilježja i funkcionalnosti robe isti može postupati s robom i pregledati robu isključivo na način na koji je to uobičajeno pri kupnji robe u prostorijama prodavatelja. Robu koju kupac namjerava vratiti u roku od 14 dana isti ne smije koristiti niti poduzimati bilo koje druge radnje kojima bi umanjio vrijednost robe.

Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u sljedećim slučajevima kada je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam.

Prigovori

Korisniku je omogućeno podnošenje prigovora putem pošte na adresu:

NaKvadrat brand d.o.o. , Male putine 21, 10000 Zagreb

 ili elektroničke pošte  info@hrananakvadrat.com na koji je NaKvadrat brand d.o.o.  dužan odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda i usluga

NaKvadrat brand d.o.o.  odgovoran za materijalne nedostatke proizvoda i usluga, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari

Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor)

Prodavatelj odgovara za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike

Pregled stvari i vidljivi nedostaci

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada

Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata

Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak

Skriveni nedostaci

Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U slučaju spora između korisnika – potrošača i trgovca, korisnik-potrošač može podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore.

Povrh navedenog, korisnik-potrošač može pokrenuti postupak koristeći Online platformu za rješavanje potrošačkih sporova Europske Unije.

Online platformi EU može se pristupiti putem poveznice: http://ec.europa.eu/odr

Napomena: Tijela za rješavanje sporova trenutačno nisu dostupna na navedenoj stranici za neke sektore i sljedeće države: Hrvatska, Poljska, Rumunjska, Španjolska. Kao potrošač na ovoj stranici možda nećete moći riješiti svoj spor s trgovcima u navedenim državama.

Mjerodavno pravo i sudsko rješavanje sporova

Na odnos između Vas i NaKvadrat brand d.o.o.  primjenjuju se pozitivni propisi Republike Hrvatske.

NaKvadrat brand d.o.o.  u svom poslovanju primjenjuje HACCP standarde.

Ugovor je moguće sklopiti samo na hrvatskom jeziku.

U slučaju sudskog postupka, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.

Sukladno čl. 10 Zakona o Zaštiti Potrošača, reklamacije vezane za nedostatke proizvoda (sa naznačenim  brojem narudžbe, brojem računa i priloženom fotografijom proizvoda i opisom nedostataka. ) te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte: info@hrananakvadrat.com

na adresu:  NaKvadrat brand d.o.o.  (za webshop), Male Putine 21, 10000 Zagreb

U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.